Av 141 nominerade var det till slut Eliza Sjöberg, IT- och förvaltningschef på Flintab AB, som vann högsta pris och kunde titulera sig Årets unga ledande kvinna 2022. En titel hon håller varmt om hjärtat och som inspirerar henne till att fortsätta utvecklas i sitt ledarskap.

När mejlet om att Eliza blivit nominerad till Årets unga ledande kvinna trillade in i inkorgen blev hon först chockad.

Jag blev så chockad och samtidigt helt överlycklig. När chocken lagt sig utbrast jag genast i ett glädjerop i bilen!

Porträttbild på Eliza Sjöberg.
Eliza Sjöberg, IT- och förvaltningschef på Flintab AB, vann Årets unga ledande kvinna 2022.

Men för den unga ledarförebilden var nomineringen bara början. Under en prisceremoni på Elmia Jönköping tidigare i år var det just Eliza som kammade hem högsta pris och kunde titulera sig som Årets unga ledande kvinna 2022.

Jag var helt mållös när mitt namn ropades upp under prisceremonin. Det kändes som att hjärtat skulle explodera av lycka! Jag blev så överraskad och visste inte om jag skulle skratta eller gråta – så jag gjorde lite av båda!

”Jag strävar efter att hjälpa andra att bli motiverade och sitt bästa jag”

Utmärkelsen har betytt mycket för Eliza, dels personligen, dels har det inspirerat henne i hennes yrkesroll.

För mig har titeln Årets unga ledande kvinna varit en personlig hyllning som jag håller varmt i hjärtat. Det är en liten påminnelse i vardagen att jag gör skillnad för andra.

Till vardags jobbar Eliza som IT- och förvaltningschef på Flintab AB, där hon, i sin ledarroll, för kundernas IT-projekt, stora interna projekt och sitt medarbetarteam. Sedan hon startade sin resa på Flintab har hon tagit stora kliv i sin egna karriär och genomfört flera stora utvecklingsarbeten som lett till såväl ett ökat resultat som ett bättre klimat på arbetsplatsen. Hennes driv att bli chef har enligt henne själv, alltid funnits där.

Jag har alltid haft ambitionen att utveckla och utmana mig själv, både vad gäller min personliga utveckling och karriärmässigt. Jag strävar efter att hjälpa andra att motiveras för att bli sitt bästa jag – så jag vill påstå att jag alltid strävat efter att bli en god ledare.

”För mig kommer min inspiration från mina nära och kära”

Eliza berättar att hennes inspiration kommer från personerna som hon har runt omkring sig.

För mig kommer min inspiration från mina nära och kära! Vi stöttar varandra i vått och torrt och utmanar varandra att alltid göra sitt bästa. Just nu är jag föräldraledig och det måste jag nog säga är mitt tuffaste uppdrag hittills, men man blir belönad på det bästa sättet också.

Årets unga ledande kvinna finns till för att lyfta fram goda förebilder som kan inspirera andra att bli framtidens ledare. Elizas berättar att hennes största förebild och inspiration i livet är mamma Maritta.

Min största förebild är min mamma – Maritta Sjöberg. Hon är och kommer alltid vara min största kvinnliga förebild. Hon är en så stark och inspirerande person och att jag dessutom har äran att kalla henne för mamma är jag oerhört tacksam över. Sedan måste jag även ge Ylva Gerdin en stor eloge för att hon inspirerar mig till att bli en bättre ledare.

Under hela oktober kan du nominera dina ledarförebilder. Vem vill du se på årets lista? In och nominera senast den 31 oktober.