Era Gerguri är Årets unga ledande kvinna 2019

Under en prisceremoni på VY Skybar i Jönköping utnämndes vinnaren i Årets unga ledande kvinna. Era Gerguri, Kontorsområdeschef på Statens Servicecenter, vann högsta pris och kan titulera sig Årets unga ledande kvinna 2019.

– I år har vi slagit rekord i antalet unika nomineringar, totalt har 100 stycken ledarförebilder i länet nominerats, berättar Charlotte Järeby Hellman som är vice VD på Poolia Sverige. Det är alltid lika svårt att välja ut årets lista, det finns så otroligt många duktiga och inspirerande ledare i vårt län, vilket gör det ännu svårare att välja en vinnare. Vi i juryn tycker att Era är en ledarförebild eftersom hon lett sin arbetsgrupp i en tuff utmaning med stora förändringar och lyckats fått med sig hela gruppen. Hon är en även en inspiratör och ambassadör för unga personer att våga ta sig an ledarroller i ung ålder.

Era vinner ledarskapscoachning för sig själv och sin arbetsgrupp, ett årskort på Friskis & Svettis och två biljetter till Jönköpingsgalan. Tillsammans med årets övriga ledarförebilder får hon också åka på en inspirationsresa till Villa Strömsfors.

Juryns motivering

Med kommunikation, transparens och ett tydligt fokus på medarbetarnas välmående har årets unga ledande kvinna lyckats leda sin grupp genom en större organisationsförändring och samtidigt nått avdelningens mål och bibehållit nöjda kunder. Trots sin unga ålder visar årets vinnare ett moget ledarskap och integritet – dessutom med en stor dos självkännedom och ödmjukhet. Skärpa, kompetens och mod kommer ta den här ledaren hur långt hon än vill nå i sin ledarskapskarriär.

Att leda i förändring – dessutom på distans – är en tuff utmaning som årets unga ledande kvinna klarat med bravur. Årets unga ledande kvinna 2019 är Era Gerguri, Statens Servicecenter.

Här kan du läsa mer om Era.

Ida Jergell är Årets unga styrelsetalang 2019

Ida Jergell, Medgrundare och rekryterare på AddPeople AB i Jönköping, utsågs under en prisceremoni på VY Skybar i Jönköping till vinnare av priset Årets unga styrelsetalang 2019 som delas ut av StyrelseAkademien Jönköpings län.

– I år fanns det väldigt många kandidater att välja bland i utmärkelsen Årets unga styrelsetalang 2019 – det är i år en stor bredd på listan, berättar Anders Nyström ordförande StyrelseAkademien Jönköpings län. Med mod att våga starta eget i en tuff och traditionell bransch visar hon att hon vet vad som krävs för att driva företag, och dessutom har AddPeople både vuxit snabbt och stabilt. Med expertkompetens inom regionens viktigaste fråga – kompetensförsörjning – tror vi att Ida kommer gå långt inom framtida styrelsearbete.

Ida vinner en plats på utbildningen Rätt Fokus i styrelsearbetet hos StyrelseAkademien i Jönköping, en 2-dagars certifierad utbildning i styrelsearbete. Hon bereds även plats som adjungerad styrelseledamot hos Handelskammaren Jönköpings län under ett års tid, men start enligt överenskommelse.

Juryns motivering

Årets unga styrelsetalang är en person som med stort mod tagit sig an utmaningen att starta företag inom en bransch som är både traditionell och mättad. Med driv, nyfikenhet och kreativitet har hon inte bara gjort sin egen dröm möjlig, utan är en ambassadör som får andra att våga tro på sina idéer. Hon är en modern ledare med fokus på nytänk, innovation och flexibilitet – precis det ledarskap som vi vill se mer av i framtidens företag.

Tillsammans med sitt team driver hon en utmanare inom sin bransch som växer både snabbt och stabilt. Förmågan att leda andra, i kombination med sina expertkunskaper inom kompetensförsörjning – som är en av regionens viktigaste frågor – banar väg för den här talangens framtida styrelsekarriär. Årets unga styrelsetalang 2019 är Ida Jergell, AddPeople.

Jury

  • Anders Nyberg, vice ordförande StyrelseAkademien Jönköpings län
  • Sten Norinder, ordförande Handelskammaren Jönköpings län
  • Anna Carendi, Hållbarhetsexpert Cybercom Sweden
  • Sarah Sinclair, VD Adgrabber och med på listan Årets unga ledande kvinna

Här kan du läsa mer om Ida.

Varför fotar ni årets unga ledande kvinnor så typiskt kvinnligt?

”Jag tycker detta är ett fantastiskt initiativ och tycker det är så härligt nu när mina sociala medier fylls av bilder med kvinnliga ledare! Jag blir stolt över alla driftiga kvinnor runt mig. När jag såg er kampanj började jag reflektera över porträtten, flera av poserna hade man aldrig sett en manlig chef göra och att fota manliga chefer utan skor på ett stort tygstycke känns inte troligt. Fanns det ett medvetet val kring detta?”

Först och främst så uppskattar vi verkligen att få frågan. Vi tycker att det är superviktigt att bolla dessa frågor – även om det inte finns några rätta svar så gör diskussionen oss klokare. Genom att ta upp olika perspektiv kan vi tillsammans öka vår kunskap, och därmed möjligheten att göra medvetna val.

Det var absolut ett medvetet val att fotografera bilderna på det här sättet. I det här sammanhanget tycker vi att det finns flera perspektiv att tänka på. När det gäller att visa ledare eller chefer som är kvinnor så porträtteras dessa ofta på ett typiskt manligt sätt (se skärmdumpen från bildgooglingen ”kvinna chef” nedan). Armar i kors, nästan alltid kostym eller kavaj, ofta tuff uppsyn, sittandes bakom ett skrivbord.

stereotypa bilder på chefer som är kvinnor

Vi tycker att det är viktigt att förmedla att du inte behöver vara eller se ut på det sättet för att vara en ledare. Att ledare inte är lika med man eller manlig. Och för att vara en framgångsrik chef behöver du inte anpassa dig efter dem som är chefer idag (det vill säga: flest män). Vår tanke med den här fotograferingen var att göra mer personliga och avslappnade porträtt som utgår från individen. Tittar vi på resultatet ser vi också att många av årets bilder är ganska olika. Några sitter på golvet utan skor, några ler stort, några är allvarliga och någon står med armarna i kors.

Att vända på perspektiven och tänka ”hur hade det här sett ut med en man/kvinna” är ett jättebra verktyg när det kommer till gestaltning av människor. I det här sammanhanget tycker vi dock också att det säger något att vi ser det manliga sättet som ”det rätta”. Att det ”manliga” sättet att fota en chef är rätt, och att det som sticker ut –  till exempel att fota ledaren utan skor, sittandes på golvet – är fel.

Allra helst hade vi kanske velat fotografera personerna i miljöerna där de agerar som ledare, men det var inte praktiskt möjligt. Vi tycker att det inom årets bilder ryms en större variation, där mottagaren får en glimt av ledarnas personlighet som är inspirerande och uppfriskande – men vi har också full respekt för att det inte tolkas så av alla som möts av vår kommunikation. Vi är alla olika och om vi utgår från oss själva – vilket vi ju gör i de flesta sammanhang, på gott och ont – så vill olika personer porträtteras på olika sätt. Vi värderar inget sätt som bättre eller sämre. Bara olika.

För att få ett annat resultat än det vi är vana vid måste vi göra saker annorlunda. Att göra saker annorlunda kan kännas både konstigt och svårt – men det betyder inte att det är fel. Nu kör vi, tillsammans!

De är 2019 års ledarförebilder

Efter en tuff urvalsprocess är nu 2019 års lista klar. Av 100 nominerade personer tar 24 plats på listan Årets unga ledande kvinna. Det är födda mellan 1984 och 1998, verksamma inom det offentliga, privata och i organisationer. Stort grattis säger vi till årets ledarförebilder!

Towe Ottosson, Projektledare, Jönköpings studentkår

Towe Ottosson
Projektledare, Jönköpings studentkår
Född 1994

Med fokus på utveckling och att våga gå utanför ramarna har Towe varit ansvarig för 100 studenter som engagerat sig i studiesociala utskott, 500 faddrar och 4000 nya studenter – allt för att ge tillbaka till ALLA studenter på campus. Som ledare ser hon alla i ett rum och får dem att känna sig behövda. Med sin positivitet, kämparglöd och omtänksamhet inspirerar Towe alla i sin omgivning.

Här hittar du Towe på LinkedIn.

Foto: Day Fotografi

Therese Larsson, Enhetschef försörjningsstöd, Gislaveds kommun

Therese Larsson
Enhetschef försörjningsstöd, Gislaveds kommun
Född 1984

I ett stort förändringsarbete har Therese med sitt engagemang och förtroendebaserade ledarskap lyckats motivera sitt team att gå in i ett nytt uppdrag med helt andra förutsättningar. Hon har skapat tydliga strukturer för Gislaveds kommuns arbete inom försörjningsstöd med fokus på minskat bidragsberoende och utanförskap.

Sophie Carlo, VD & egen företagare, Carlos 

Foto: Day Fotografi

Sophie Carlo
VD & egen företagare, Carlos 
Född 1984

Sophie är en driven entreprenör som vågade lämna en trygg anställning och satsa helhjärtat på att driva vidare ett omtyckt familjeföretag där hon tillhör den fjärde generationen. Med stort intresse av service, kvalitet och inspiration värnar hon inte bara om Carlos, utan genom sitt styrelsearbete för Eksjö Handel engagerar sig Sophie även för att Eksjö ska vara en attraktiv och levande ort.

Sophia Magasanik, Producent & programledare, Hall Media AB

Foto: Day Fotografi

Sophia Magasanik
Producent & programledare, Hall Media AB
Född 1992

Trots sin unga ålder visar denna digitala superkraft att kompetens inte har någon ålder. I ett aktivt arbete har hon varit med och utvecklat en traditionellt bunden organisation och infört ett digitalt paketeringstänk när det kommer till journalistik. Sophia är en ledare som inte backar för utmaningar och som även brinner för att den psykosociala arbetsmiljön ska vara god.

Här hittar du Sophia på LinkedIn.

Sandra Zvonar, Lönechef, Gislaveds kommun

Foto: Day Fotografi

Sandra Zvonar
Lönechef, Gislaveds kommun
Född 1985

Med tillitsbaserad styrning och coachande ledarskap har Sandra strukturerat upp rutiner och skapat samverkan över enhetsgränser i syfte att rätt kompetens ska användas vid rätt tillfälle. Hon har med stort mod tagit sig an en organisation med 3000 anställda och som ledare ser hon till att alla medarbetare trivs i sin miljö, får ta plats och gör det som de är bra på.

Här hittar du Sandra på LinkedIn.

Matilda Nilsson, Områdeschef, Vetlanda kommun

Foto: Day Fotografi

Matilda Nilsson
Områdeschef, Vetlanda kommun
Född 1990

Med hjärtat på rätt ställe leder Matilda sin verksamhet målinriktat, med tydlighet och transparens. Matilda har fått ändra på befintliga strukturer samt tagit fram nya processer där hon tack vare ett tydligt ledarskap och öppenhet fått med sig sina medarbetare. Matilda utvecklar även sin ledarroll och hittar sin ledarskapsstil på fritiden i arbetet som löparledare.

Här hittar du Matilda på LinkedIn.