Foto: Day Fotografi.

Hake Feka, jurist och VD på JUREDIQ AB, är Årets unga styrelsetalang 2021. Detta utsågs under en prisceremoni direkt från GRO36 i Jönköping. Priset delades ut av StyrelseAkademien Jönköpings län. Stort grattis Hake!

Utmärkelsen Årets unga styrelsetalang är en hjärtefråga för oss på StyrelseAkademien. Vi vill förändra siffrorna och inspirera till ett värdeskapande styrelsearbete med en jämlik sammansättning. Hake är en imponerande ledare med en expertkompetens som är både viktig och efterfrågad i styrelserummen. Hon står för ett värderingsdrivet ledarskap och har en stor ödmjukhet för andra människor – men är samtidigt inte rädd för att ifrågasätta invanda mönster där hon ser en chans till förbättring. Vi är övertygade om att Hake kommer göra ett stort positivt avtryck i alla styrelser som får förmånen att arbeta med henne i framtiden, säger Hanna Aspklint från StyrelseAkademien.

Hake vinner en plats på utbildningen Rätt Fokus i styrelsearbetet, en två-dagars certifierad styrelseutbildning från StyrelseAkademien. Hon bereds även plats som adjungerad styrelseledamot hos Science Park Jönköping under ett års tid, med start enligt överenskommelse.

Juryns motivering

Med driv, nytänkande och passion har årets unga styrelsetalang startat ett bolag som utmanar en traditionell bransch – med målet att skapa en långsiktig förändring som förbättrar villkoren för en stor del av yrkeskåren. Hennes analytiska förmåga och förståelse för nya affärsmodeller har i kombination med ett inkluderande ledarskap på kort tid skapat affärsmässig framgång, så väl som välmående medarbetare. 

Denna modiga ledare kommer med värdefull expertkompetens inom juridik och bolagsbyggande att vara en stor tillgång för Science Parks styrelse. Årets unga styrelsetalang är Hake Feka.

Jury

  • Anders Nyberg, affärsutvecklingschef Science Park Jönköping
  • Helena Nordström, grundare och VD Placebrander AB samt initiativtagare till Årets unga ledande kvinna
  • Hanna Aspklint, ledamot StyrelseAkademien Jönköping
  • Ida Jergell, Årets unga styrelsetalang 2019 och medgrundare samt rekryterare AddPeople AB

Här kan du läsa mer om Hake!