Foto: Day Fotografi.

Under en prisceremoni direkt från GRO36 i Jönköping utnämndes vinnaren i Årets unga ledande kvinna. Av årets 125 nominerade var det till slut Therese Salmonsson, Tf verksamhetschef, vik. vårdenhetschef samt administrativ enhetschef på Bra Liv Kungshälsans vårdcentral, som vann högsta pris och kan titulera sig Årets unga ledande kvinna 2021. Stort grattis Therese!

Therese, som är född 1989, har under sin tid drivit igenom flera stora förändringsarbeten som bland annat lett till ökat välmående hos patienter och minskat dubbelarbete för personalen.

Såhär säger Linnea Broman, från initiativets partnerbolag Poolia, om vinnaren:

Therese, har klivit in som chef i en bransch där hon tidigare inte hade någon erfarenhet alls och på kort tid skapat fina resultat på sin vårdenhet. Kommunikation är en av grundstenarna i hennes ledarskap, hon verkar i det operativa och leder genom exempel på ett personligt plan – på så sätt får hon med sig hela personalstyrkan även i stora förändringar.

Förutom den stora äran vinner Therese ledarskapscoachning för sig själv och sin arbetsgrupp från vår partner Combitech. Hon vinner dessutom ett årskort och PT-timmar från Friskis, även dem partner till Årets unga ledande kvinna.

Juryns motivering

Med ett modernt synsätt i en konservativ verksamhet besitter årets unga ledande kvinna en förmåga att på ett tydligt OCH hjärtligt sätt framföra viktiga budskap. Hon har gått från klarhet till klarhet och har med driv och engagemang tagit sig an nya roller och utmaningar inom organisationen. Med ett tillitsfullt ledarskap sätter hon hög tilltro till sina medarbetare och anstränger sig för att varje människa skall utvecklas och få redskap för att nå sin fulla potential. 

Denna uppskattade ledare är ett föredöme för andra kvinnor som vill ta steget framåt i sin karriär. Hon är inspirerande, modig och omtänksam – Årets unga ledande kvinna är Therese Salmonsson.

Här kan du läsa mer om Therese!