Nomineringen till Årets unga ledande kvinna 2022 öppnar i oktober. Av 125 nominerade personer tog 20 ledare födda 1986-2000 plats på listan Årets unga ledande kvinna 2021.
De är 2021 års ledarförebilder!

Kriterier

I rekryteringen tar vi hänsyn till att listan ska visa på bredden av ledarskap och dess mångfald inom Jönköpings län. Utöver detta följer här de kriterier som vår rekryteringspartner Poolia och juryn tittar på i sitt arbete.

  • Är en ledare boende i Jönköpings län.
  • Är kvinna född 1987 eller senare.
  • Kan uppvisa resultat av sitt ledarskap.
  • Är en förebild i sitt sätt att agera.
  • Har en förmåga att inspirera sin omgivning.
  • Inte är en del av tidigare års listor. Ett av våra syften med utmärkelsen är att skapa en hel bank av erkänt duktiga ledare som du kan använda när du söker kompetens till olika sammanhang. Varje år utökas listan med fler förebilder – du hittar dem alla här.

Vad menar vi med ledare?

En ledare är ett vitt begrepp och i den här utmärkelsen vill vi gärna lyfta fram ledare på bred front. Vi har ingen exakt definition och inga knivskarpa gränser. Vi välkomnar ledare inom näringslivet, offentlig sektor och ideell verksamhet. Ledare från stora och små verksamheter. VD:ar, förändrare, företagsägare, styrelseledamöter, mellanchefer, regionchefer, föreningsledare, opinionsbildare samt alla andra som känner sig eller betraktas som ledare.

Vad ligger i prispotten?

Av alla som nomineras kvalificerar sig ett tjugotal till den årliga listan för Årets unga ledande kvinna. Dessa personer får tillsammans åka på en inspirations- och kunskapsresa tillsammans med utgångpunkt att få nätverka, lyssna till spännande föreläsningar, träna och skämmas bort med god mat i en fantastisk miljö.

Av dem som tar plats på listan utses också två personer som utmärkt sig lite extra:

  • Årets unga ledande kvinna vinner den ärofyllda titeln, individuell och ledarskapscoaching för hennes närmsta arbetsgrupp samt ett årskort och PT-timmar på Friskis.
  • Årets unga styrelsetalang som utses av StyrelseAkademien får en styrelseutbildning samt adjungerad styrelseplats i ett företag i länet.