Isabela Lucas, Hållbarhets- och Kvalitetsansvarig på HAGS Aneby AB, är Årets unga styrelsetalang 2022. Utmärkelsen delades ut av StyrelseAkademien Jönköping på prisceremonin för Årets unga ledande kvinna på Elmia den 2 mars 2023. Stort grattis Isabela!

Utmärkelsen Årets unga styrelsetalang är en hjärtefråga för oss på StyrelseAkademien. Vi vill förändra siffrorna och inspirera till ett värdeskapande styrelsearbete med en jämlik sammansättning. Isabelas arbete har gjort stora avtryck i HAGS kärnverksamhet både i Sverige och internationellt. Hon är en modig och nyfiken ledare med värdefull expertkompetens inom hållbarhet som kommer att vara en stor tillgång för de styrelser vi hoppas får förmånen att arbeta med henne framöver, säger Hanna Aspklint från StyrelseAkademien.

Isabela vinner en plats på utbildningen Rätt Fokus i styrelsearbetet, en två-dagars certifierad styrelseutbildning från StyrelseAkademien. Hon bereds även plats som adjungerad styrelseledamot i ett dotterbolag inom North Castle AB under ett års tid, med start enligt överenskommelse.

Juryns motivering

Med mod och stort driv att själv vilja utvecklas har årets unga styrelsetalang åstadkommit imponerande resultat som fört bolaget framåt. Med bred kompetens och nyfikenhet i kombination med stort affärsdriv har hon gjort betydande avtryck i bolagets kärnverksamhet och bland medarbetare såväl i Sverige som i den internationella koncernen.

Denna omtyckta ledare kommer med sin strategiska förmåga och värdefulla expertkompetens inom hållbarhet att vara en stor tillgång till något av North Castles bolag.

Årets unga styrelsetalang är Isabela Lucas.

Jury

  • Hake Feka, Årets unga styrelsetalang 2021 och Jurist & VD, JUREDIQ AB
  • Henrik Laurelii, vice VD/COO, North Castle AB
  • Helena Nordström, grundare och VD Placebrander AB samt initiativtagare till Årets unga ledande kvinna
  • Hanna Aspklint, ledamot StyrelseAkademien Jönköping

Här kan du läsa mer om Isabela.