I samband med Jönköpingsgalans galabar på Nybergs bil offentliggjordes vilka tre finalister som gör upp om utmärkelsen ”Årets bästa marknadsförare” i Jönköpings läns äldsta marknadsföringspris – Guldstickan. Bland finalisterna hittar vi Årets unga ledande kvinna där Handelskammaren, tillsammans med Science park och Region Jönköpings län, är projektägare. Vinnaren presenteras den 25 mars på Jönköpingsgalan.

Marknadsföreningens ambition är att, genom utmärkelsen Guldstickan, uppmärksamma och belöna ett framgångsrikt marknadsföringsarbete i Jönköpings län. Priset har delats ut sedan 1992 till det företag, den organisation, person eller förening i Jönköpings län som under året varit bäst på att marknadsföra sig och där aktiviteten har lett till en iögonfallande marknadsföring.

Linda Pålsson och Maria Göransdotter Marklund från Science Park, Clara Ericsson från Handelskammaren och Lena Larking (saknas på bild) från Regional utveckling (RJL), är projektledare för Årets unga ledande kvinna. Bild: Anna Hållams.

– Det är fantastiskt roligt att initiativet får ännu mer spridning, men roligast av allt är att vi på detta sätt ytterligare kan lyfta alla 185 förebilder som kommit med på listan sedan starten 2015. För oss som arbetar för att Jönköpings län ska vara en attraktiv företagarregion är inkludering och jämställdhet både ett mål och ett medel. Det är oerhört viktigt för att inte gå miste om kompetens men också för att driva näringslivet i regionen framåt, säger Clara Ericsson, kommunikatör på Handelskammaren Jönköpings län, som är en av projektledarna av Årets unga ledande kvinna.

Årets unga ledande kvinna är nominerad med motiveringen: ”Genom att på ett smart sätt ha nyttjat kraften i organisk spridning, via ambassadörer i sociala medier, och för att genom uthålligt bygga PR kring tydlig nyhetsvärdering ur ett lokalt perspektiv, har Årets Unga Ledande Kvinna skapat engagemang och inspirerat målgruppen över hela Jönköpings län.”

Utöver Årets unga ledande kvinna hittar vi Outdoor-företaget Pinewood från Värnamo och HV71 bland de tre finalisterna som utsetts av marknadsföreningens jury. Vi vill rikta ett stort tack till alla fantastiska partners som gör initiativet möjligt, alla kvinnor på listan och alla ni andra som engagerat delar och sprider detta viktiga arbete. Nu håller vi alla tummar att Årets unga ledande kvinna kammar hem vinsten!

Här kan du se alla som är nominerade till Jönköpingsgalan.