Under en prisceremoni på Elmia Jönköping den 2 mars 2023 utsågs vinnaren av utmärkelsen Årets unga ledande kvinna. Av 141 nominerade var det till slut Eliza Sjöberg, IT- och förvaltningschef på Flintab AB, som vann högsta pris och kan titulera sig Årets unga ledande kvinna 2022. Stort grattis Eliza!

Eliza, som är född 1992, ansvarar i sin ledarroll för kundernas IT-projekt, stora interna projekt och sitt medarbetarteam. Sedan hon startade sin resa på Flintab har hon tagit stora kliv både i sin egen karriär och genomfört flera stora utvecklingsarbeten som lett till såväl ett ökat resultat som ett bättre klimat på arbetsplatsen.

Förutom den stora äran vinner Eliza ledarskapscoachning för sig själv och sin arbetsgrupp från vår partner Combitech. Hon vinner dessutom ett årskort och PT-timmar från Friskis, också partner till Årets unga ledande kvinna.

Juryns motivering

Årets unga ledande kvinna har på ett nytänkande sätt arbetat fram innovativa lösningar som skapat positiva effekter i hela organisationen. Hon har på kort tid åstadkommit fantastiska resultat genom att låta mjuka värden genomsyra hur hon leder sin grupp. 

Med stort mod och genuint engagemang för människor lyfter hon sina medarbetare och har fått med sig hela organisationen på en utvecklingsresa. Hon är ett föredöme och ett bevis på att det går att ta nästa steg i karriären genom att göra sin röst hörd, oavsett vilken bransch du verkar inom.

Årets unga ledande kvinna är Eliza Sjöberg.

Här kan du läsa mer om Eliza.