Vem äger företagen i Sverige 2023? Välkommen på en frukostföreläsning där vi fördjupar oss i ämnet ägande tillsammans med tankesmedjan Ownershift. 

Anna Nordén från Ownershift kommer ta oss igenom rapporten ”Vem äger företagen? En kartläggning av kvinnors ägande av svenska företag”. Hur ser det ut idag? Finns det skillnader mellan olika branscher? Varför ser det ut som det gör och vad kan vi göra åt det? Förutom att prata om ägande av företag kommer vi även få veta mer om ägandet av mark, fastigheter och i våra kärleksrelationer. Kom och bli förvånad, frustrerad och inspirerad!

Ownershift är en politiskt oberoende tankesmedja med syftet att förändra samhällets maktstrukturer genom ägande. Anna Nordén är lektor i nationalekonomi på Jönköping International Business School och en av forskarna som arbetat med Ownershifts rapport. Vill du läsa rapporten? Här kan du ladda ner den som pdf.

Anna Nordén, lektor i nationalekonomi på Jönköping International Business School.
Anna Nordén, Ownershift

När?

Fredag 13 oktober, kl 08.00 – 09.30

Var?

Science Park Towers, Framgången 1, Jönköping.

Vi har ett begränsat antal platser – men du kan också ta del av föreläsningen online. Först till kvarn! Länk till föreläsningen skickas ut någon dag innan föreläsningen.

Anmälan

Anmälan är nu stängd.