På prisceremonin för Årets unga ledande kvinna den 2 mars utses även Årets unga styrelsetalang 2022. Priset delas ut av StyrelseAkademien Jönköping och består av en styrelseutbildning och en adjungerad plats i en bolagsstyrelse. I år är det investmentbolaget North Castle som får glädjen att välkomna vinnaren till ett av sina dotterbolag.

För fjärde året är en del av priset för Årets unga ledande styrelsetalang en plats som adjungerad ledamot i en bolagsstyrelse i Jönköpings län. Tidigare år har Handelskammaren Jönköpings län och Science Park erbjudit vinnarna platser i respektive styrelse. När årets vinnare utses är det inom ett av investmentbolaget North Castles bolag som Årets unga styrelsetalang kommer att ta plats som adjungerad ledamot under ett år.

North Castles företagsgrupp består idag av fem dotterbolag, Work System AB, Kendrill AB, Light By Sweden AB, SHIFT Electric Mobility AB och E-Motions Europe AB. Sammanlagt har bolagen 200 medarbetare fördelade på 19 kontor och verkstäder, i Sverige och utomlands och omsätter tillsammans 500 miljonerkronor.

En porträttbild på Henrik Laurelii som är vice VD på investmentbolaget North Castle. Henrik är klädd i ljusblå skjorta och blå kavaj, ler stort och tittar in i kameran.

NorthCastle anser att det är viktigt att ha en bred representation i våra styrelser både vad det gäller kompetens, ålder, kön och bakgrund. Därför stöttar vi initiativet Årets unga styrelsetalang med att erbjuda en adjungerad plats i ett av våra dotterbolag under ett år, säger Henrik Laurelii, vice VD på North Castle AB.

North Castles logotyp.

 

Tidigare har utmärkelsen Årets unga styrelsetalang delats ut till: