Amanda Hilding

Amanda Hilding, VD, Axelent AB, är Årets unga styrelsetalang 2020. Detta utsågs under en livesänd prisceremoni direkt från Husqvarna Garden i Jönköping. Priset delades ut av StyrelseAkademien Jönköpings län. Stort grattis, Amanda!

– Priset Årets unga styrelsetalang är en hjärtefråga för oss på StyrelseAkademien. Vi vill förändra siffrorna och inspirera till ett värdeskapande styrelsearbete med en jämlik sammansättning. Amanda har tydligt visat vägen genom att driva frågor som omvärldsbevakning, trendspaning och förståelse av kundens behov. Vi är övertygade om att Amanda kommer göra ett stort positivt avtryck i alla styrelser som får förmånen att arbete med henne i framtiden, säger Anders Nyberg från StyrelseAkademien.

Amanda vinner en plats på utbildningen Rätt Fokus i styrelsearbetet, en två-dagars certifierad styrelseutbildning från StyrelseAkademien. Hon bereds även plats som adjungerad styrelseledamot hos Handelskammaren Jönköpings län under ett års tid, med start enligt överenskommelse.

Juryns motivering

Med vilja att vara i framkant är årets unga styrelsetalang en person som med hjälp av sin förmåga att tänka strategiskt och långsiktigt redan lyckats ta sig långt. Hon har en förståelse för och kunskap om det affärsmässiga med tydligt fokus på kundens behov och känsla för trender. Hon drivs av förändring, har ett hungrigt framtidstänk och är en stor förebild i sitt sätt att inspirera andra till att våga satsa och ta sig an nya utmaningar.

För denna person är kommunikation, laganda och kultur viktiga byggstenar, vilket kommer vara till stor fördel för denna talangs framtida styrelsekarriär. Årets unga styrelsetalang 2020 är Amanda Hilding, Axelent. 

Jury

  • Anders Nyberg, vice ordförande StyrelseAkademien Jönköpings län
  • Mathias Bransmo, vice ordförande Handelskammaren Jönköpings län
  • Helena Nordström, grundare och VD Placebrander AB
  • Ida Jergell, Årets unga styrelsetalang 2019 & medgrundare och rekryterare AddPeople AB

Här kan du läsa mer om Amanda.