Agnesa Selmani

Under en livesänd prisceremoni direkt från Husqvarna Garden i Jönköping utnämndes vinnaren i Årets unga ledande kvinna. Av årets 120 nominerade var det till slut Agnesa Selmani, gruppchef på IKEA Torsvik, som vann högsta pris och kan titulera sig Årets unga ledande kvinna 2020. Stort grattis, Agnesa!

– Agnesas ledarskap präglas av en stark vilja att se andra människor växa och ge sina medarbetare goda förutsättningar för att kunna utvecklas. För henne är det viktigt att ”leda genom exempel”, och det är ingenting hon enbart uttrycker, utan något hon efterlever, säger Linnea Broman på Poolia.

– Agnesa är en förebild som trots ung ålder visar att det går att uppnå fina resultat genom mod, och att alltid vilja det bästa för sina medarbetare. Att få se, höra, och lära känna så många olika inspirerande ledartalanger gör att vi känner en stark tilltro för framtidens ledare i länet, skriver Knowit som är partner till Årets unga ledande kvinna och dessutom en av jurymedlemmarna.

Förutom den stora äran vinner Agnesa ledarskapscoachning för sig själv och sin arbetsgrupp från vår partner Combitech. Hon vinner dessutom ett årskort och PT-timmar från Friskis, även dem partner till Årets unga ledande kvinna.

Juryns motivering

Med kreativitet, engagemang och stor tilltro till sin grupp ser årets unga ledande kvinna alltid det bästa i alla medarbetare och lägger ständigt stort fokus på deras utveckling. Hon besitter stort mod och en förmåga att hitta nya vägar vid motgångar – alltid med målet i nära sikte. Dessutom har hon initierat många förbättringar och drivit en förändringsprocess som skapat stora besparingar. Som ledare är hon närvarande och uppvisar entusiasm, flexibilitet och sunt förnuft. Hennes ledarskap präglas också av en stark vilja att skapa ett bättre samhälle för andra människor och hon vill inspirera andra kvinnor och unga tjejer att våga tro på sig själva och vara modiga. 

Denna ledare drömmer stort, siktar högt och bryter ny mark. Årets unga ledande kvinna 2020 är Agnesa Selmani, IKEA Torsvik. 

Här kan du läsa mer om Agnesa.