Ida Jergell, Medgrundare och rekryterare på AddPeople AB i Jönköping, utsågs under en prisceremoni på VY Skybar i Jönköping till vinnare av priset Årets unga styrelsetalang 2019 som delas ut av StyrelseAkademien Jönköpings län.

– I år fanns det väldigt många kandidater att välja bland i utmärkelsen Årets unga styrelsetalang 2019 – det är i år en stor bredd på listan, berättar Anders Nyström ordförande StyrelseAkademien Jönköpings län. Med mod att våga starta eget i en tuff och traditionell bransch visar hon att hon vet vad som krävs för att driva företag, och dessutom har AddPeople både vuxit snabbt och stabilt. Med expertkompetens inom regionens viktigaste fråga – kompetensförsörjning – tror vi att Ida kommer gå långt inom framtida styrelsearbete.

Ida vinner en plats på utbildningen Rätt Fokus i styrelsearbetet hos StyrelseAkademien i Jönköping, en 2-dagars certifierad utbildning i styrelsearbete. Hon bereds även plats som adjungerad styrelseledamot hos Handelskammaren Jönköpings län under ett års tid, men start enligt överenskommelse.

Juryns motivering

Årets unga styrelsetalang är en person som med stort mod tagit sig an utmaningen att starta företag inom en bransch som är både traditionell och mättad. Med driv, nyfikenhet och kreativitet har hon inte bara gjort sin egen dröm möjlig, utan är en ambassadör som får andra att våga tro på sina idéer. Hon är en modern ledare med fokus på nytänk, innovation och flexibilitet – precis det ledarskap som vi vill se mer av i framtidens företag.

Tillsammans med sitt team driver hon en utmanare inom sin bransch som växer både snabbt och stabilt. Förmågan att leda andra, i kombination med sina expertkunskaper inom kompetensförsörjning – som är en av regionens viktigaste frågor – banar väg för den här talangens framtida styrelsekarriär. Årets unga styrelsetalang 2019 är Ida Jergell, AddPeople.

Jury

  • Anders Nyberg, vice ordförande StyrelseAkademien Jönköpings län
  • Sten Norinder, ordförande Handelskammaren Jönköpings län
  • Anna Carendi, Hållbarhetsexpert Cybercom Sweden
  • Sarah Sinclair, VD Adgrabber och med på listan Årets unga ledande kvinna

Här kan du läsa mer om Ida.