Under en prisceremoni på VY Skybar i Jönköping utnämndes vinnaren i Årets unga ledande kvinna. Era Gerguri, Kontorsområdeschef på Statens Servicecenter, vann högsta pris och kan titulera sig Årets unga ledande kvinna 2019.

– I år har vi slagit rekord i antalet unika nomineringar, totalt har 100 stycken ledarförebilder i länet nominerats, berättar Charlotte Järeby Hellman som är vice VD på Poolia Sverige. Det är alltid lika svårt att välja ut årets lista, det finns så otroligt många duktiga och inspirerande ledare i vårt län, vilket gör det ännu svårare att välja en vinnare. Vi i juryn tycker att Era är en ledarförebild eftersom hon lett sin arbetsgrupp i en tuff utmaning med stora förändringar och lyckats fått med sig hela gruppen. Hon är en även en inspiratör och ambassadör för unga personer att våga ta sig an ledarroller i ung ålder.

Era vinner ledarskapscoachning för sig själv och sin arbetsgrupp, ett årskort på Friskis & Svettis och två biljetter till Jönköpingsgalan. Tillsammans med årets övriga ledarförebilder får hon också åka på en inspirationsresa till Villa Strömsfors.

Juryns motivering

Med kommunikation, transparens och ett tydligt fokus på medarbetarnas välmående har årets unga ledande kvinna lyckats leda sin grupp genom en större organisationsförändring och samtidigt nått avdelningens mål och bibehållit nöjda kunder. Trots sin unga ålder visar årets vinnare ett moget ledarskap och integritet – dessutom med en stor dos självkännedom och ödmjukhet. Skärpa, kompetens och mod kommer ta den här ledaren hur långt hon än vill nå i sin ledarskapskarriär.

Att leda i förändring – dessutom på distans – är en tuff utmaning som årets unga ledande kvinna klarat med bravur. Årets unga ledande kvinna 2019 är Era Gerguri, Statens Servicecenter.

Här kan du läsa mer om Era.