Efter en gedigen urvalsprocess med 100 nominerade ledare var det till slut Era Gerguri som tidigare i år utsågs till Årets unga ledande kvinna i Jönköpings län. Att Era var särskilt uppskattad av sina medarbetare råder det inget tvivel om – flera månader innan nomineringsperioden startade hörde Eras medarbetare av sig för att nominera sin chef.

Det kändes… jag får rysningar när jag tänker på det. De var ute så tidigt och tyckte att jag förtjänade det. Det är verkligen ett kvitto som chef, att de alla gick samman för att nominera mig. Som chef får man inte alltid så mycket feedback och vet inte alltid vad medarbetarna tycker. De gjorde det lilla extra som betyder så mycket, säger Era.

Ledarskap – ett självklart mål

Trots sin unga ålder har Era redan många års erfarenhet från chefspositioner inom Jönköpings kommun och statliga myndigheter. För henne har ledarskapet alltid varit ett självklart mål – att få jobba med att leda och utveckla andra människor.

Mina föräldrar kom till Sverige 1992 som flyktingar från Kosovo. Efter en lång väntan på uppehållstillstånd bosatte vi oss i Jönköping där jag växte upp. Jag bestämde mig tidigt för att läsa vidare direkt efter gymnasiet, för att snabbt komma ut på arbetsmarknaden. Jag har alltid dragits mot ledarskap – det är bara något jag har i mig och känt att ”det är det jag ska göra”. 

Och drivet – det har Era fått av sin egen ledarförebild: sin mamma.

Min självkänsla och förmåga att tro på mig själv kommer hemifrån. Min mamma har alltid pushat mig att vara självständig – det har hon pratat mycket om. Att aldrig låta någon trampa på mig.

Sagt och gjort – valet av studier föll på kandidatprogrammet i offentlig förvaltning på Göteborgs universitet, en treårig utbildning med inriktning mot ledarskap. Att det blev just offentlig förvaltning var ingen slump. Med en mamma som jobbat länge inom Jönköpings kommun var det ett känt område för Era – men därmed inte sagt att det var lätt.

Det var tufft för mig i början, då var jag bara 19 år, men jag kämpade och fick ett stipendium för goda studieresultat.

Tydlig taktik – och lite tur – ledde till chefsanställning

När det närmade sig examen hade Era landat i att hon ville flytta tillbaka till Jönköping. Eftersom hon inte hade några kontakter i hemstaden började hon fundera på hur hon kunde hitta en väg in i arbetslivet och bygga ett kontaktnät.

Jag tänkte lite taktiskt, och hörde av mig till Jönköpings kommun i jakt på ett ämne för min C-uppsats. Det ledde till ett uppdrag om att undersöka teamarbetet mellan chefer inom personlig assistans i kommunen. När jag jobbade med uppsatsen passade jag på att fråga om det fanns möjlighet till sommarjobb, men jag var för sent ute.

Era hade dock tur – en av dem som fått en tjänst som enhetschef tackade nej, och hon blev erbjuden jobbet. Era blev nu kollega till dem hon intervjuat under sin uppsats.

Jag insåg att jag hade två månader på mig att visa att jag skulle klara uppdraget. Och för mig fanns inga tvivel – jag kände mig säker på att jag kunde lösa det.

Och det gjorde hon. Efter sommarjobbet beslutade sig Eras chef för att ge henne ett vikariat, som sedan ledde till en fast tjänst. Som nyutexaminerad fick hon axla ledarskapet efter en chef som jobbat i tio år inom kommunen, med 50 medarbetare under sig.

Det var supertufft, men jag hade en chef som verkligen vågade satsa på mig. Min stora fördel var att jag kom in och kunde se verksamheten med nya ögon, men jag blev utsatt för många tuffa situationer och beslut där jag verkligen fick steppa upp. Utmaningarna jag ställdes inför gjorde att jag växte fort och skolades i den typen av situationer som verkligen ställer krav på ledarskap.

Att tänka innanför boxen – en framgångsrik och oväntad taktik

Under sitt första år som chef hade Era en väldigt tydlig – och kanske lite oväntad – taktik för att lyckas i sitt ledarskap: att hålla sig innanför boxen.

Jag bestämde mig för att vara extremt fyrkantig och att helt lita på policys, rutiner och styrdokument. Jag bjöd kanske inte så mycket på mig själv som person, vilket var ett medvetet val – jag ville uppfattas som någon som har koll, och vinna respekt. När jag kommit dit, började jag bli lite mer personlig, delade med mig och vågade också visa mig svag.

För, att vara ung kvinna med utländsk bakgrund i en chefsposition har inte alltid varit enkelt. Att ha en chef som sett hennes person – och inte ålder – beskriver Era som en grundförutsättning för att hon kommit dit hon är i dag.

Jag har haft många omkring mig som trott på mig, men man ska inte tro att alla gör det. Jag har också mötts av ”lilla gumman”-attityden. Jag ser ung ut, och har många gånger blivit tagen för praktikant. Det är något jag fått jobba med – men det har mest sporrat och gett mig energi. De personerna har inte fått mig att tvivla på mig själv, men det beror på att jag har haft bra människor omkring mig också.

Flyttade en myndighet på uppdrag av regeringen

Efter tre år i kommunen kände Era att det var dags att gå vidare – för att utvecklas och utmana sig själv ytterligare, som hon själv uttrycker det.

Jag hade vänt på varenda sten – arbetat med personal som inte fungerade, rekryterat nya medarbetare, hittat nya arbetssätt och metoder i min verksamhet. Då var det dags att gå vidare.

När hon hade sökt en rad nya jobb utan resultat, hittade Era en tjänst på Försäkringskassan av en slump. Med bara en dag kvar av ansökningstiden skickade hon in sin ansökan. Efter att ha blivit kallad på intervju och gått igenom en rekryteringsprocess blev hon erbjuden jobbet som kontorsområdeschef. Men det dröjde inte länge innan en ny utmaning väntade. Kort efter att Era tillträtt sin tjänst kom ett uppdrag från regeringen om att hennes verksamhetsområde på Försäkringskassan skulle flyttas till en ny myndighet, Statens servicecenter. Där har Era sedan juni 2019 sin tjänst och ansvarar för personal på fyra olika orter i Jönköpings län.

Det var en förändringsresa att få med alla medarbetare på tåget. På pappret var det inte en så stor flytt, men mentalt– inte minst känslomässigt, för personalen. Jag jobbade hårt för att vi skulle bibehålla motivationen och minska oron, under en tuff period när vi skulle planera övergången och samtidigt jobba med att ge service till våra kunder. När det var dags att gå över till den nya myndigheten fick all personal välja om de ville följa med – och det var ett otroligt fint betyg att alla valde att gå med!

Högt förtroende och höga krav

Att Era är en ledare som inspirerar andra var tydligt i kollegornas nominering till utmärkelsen Årets unga ledande kvinna. Men hur gör man som chef för att inte bara leda, utan också inspirera andra?

Om jag utgår från mig själv så tror jag att det handlar om att jag är just det – mig själv. Och att jag uppfattas som en enkel person. Jag har inget kontrollbehov och vill inte peta i detaljer. Jag har högt förtroende för mina medarbetare – men jag vågar också ställa höga krav. Det är viktigt att vara ödmjuk och att möta medarbetarna utifrån var de är i livet. Att se personen bakom den anställde och anpassa sig för att hitta individens motivation och drivkraft.

Uppmärksamheten efter utmärkelsen lät inte vänta på sig. Era har intervjuats i radio, flera lokala tidningar och suttit i den lokala livesändningen av Morgonsoffan. Och givetvis har stoltheten hos hennes arbetsgivare varit stor – med all rätt, då många har upptäckt Statens Servicecenter tack vare Era.

Det var väldigt mycket fokus under veckorna efter utnämningen. Jag har fått blommor och tårta av mina medarbetare, det har uppmärksammats på vårt intranät och vår Generaldirektör har pratat om min utmärkelse där. Många har också hittat Statens Servicecenter, till exempel på LinkedIn. Det känns inte som att det undgått någon att jag vann. Mina medarbetare har i efterhand skojat om att det var dumt att nominera mig för att jag skulle bli erbjuden något annat jobb, säger Era och skrattar.

Inspirerar unga kvinnor att våga välja ledande roller

Nyheten har också nått fram till många unga tjejer som hört av sig till Era personligen.

Jag har blivit kontaktad av flera, många som skriver att de blivit peppade av att se att man kan bli något som ung tjej med utländsk bakgrund, men också att de sporras av min berättelse. Det är nog allra roligast att höra!

Många av dem vill veta vilken väg Era gått och frågar hur de ska göra för att komma dit hon är – och till dem har hon tre tips.

  1. Det finns inga rätta vägar. Det blir aldrig som du planerat. Allting förändras, och det enda du kan göra är att hitta och bibehålla din drivkraft.
  2. Skapa delmål. När ditt mål blir för stort, eller ligger för långt bort är det lätt att tappa motivationen. Hitta mål som gör att du håller dig på banan – att klara den första tentan, att ta dig igenom första pluggåret…
  3. Hitta en mentor som är erfaren, som kan vägleda dig och göra dig ödmjuk, man har inte svar på alla frågor. Våga vara svag och försök lära dig av andra.

En del av Eras pris var personlig coaching av Ingegerd Bynert, som är certifierad ledarskapscoach på Combitech. De har hittills hunnit träffas vid två tillfällen och i planeringen ligger även ett tillfälle där hela Eras arbetsgrupp får möjlighet att träffa Ingegerd.

Inför att vi skulle träffas kände jag hur viktigt det var att vi skulle klicka med varandra – och det har vi verkligen gjort, på ett personligt plan. Vi har haft stort utbyte av varandra och pratat om saker som utvecklat mig både i jobbet och privat. Min grupp ser verkligen fram emot att vi ska träffa Ingegerd tillsammans, och det känns väldigt fint att de som nominerat mig också får ta del av utmärkelsen.

Siktar mot att få leda andra chefer

I dag har det snart gått två år sedan hon anställdes på Försäkringskassan och dryg ett år sedan Era påbörjade förändringsresan med Statens servicecenter. Den nya organisationen är på plats – och nu väntar en ny utmaning; att även ta över delar av Arbetsförmedlingens uppdrag.

Det passar mig perfekt, säger Era och skrattar. Jag blir lätt rastlös och ostimulerad, och behöver helt enkelt något att bita i. Då trivs jag som bäst!

Ett mål på lite längre sikt är att få leda mer strategiskt arbete – att vara chef över chefer. Och kanske kommer Era att blicka mot, för henne, okänd mark – näringslivet.

Nu har jag erfarenhet både av offentlig och statlig förvaltning och jag skulle nog inte vara främmande för prova att jobba inom näringslivet i framtiden.