22 nya namn har lagts till på listan. De är alla 35 år eller yngre, förebilder i sitt sätt att leda och kan uppvisa resultat i sitt ledarskap.

 

Nina Petersson
Fotograf Patrik Svedberg

Nina Petersson

Vd, Jolek
Född 1988

Nina har med stort mod och engagemang tagit över familjeföretaget och har dryga året senare gjort strategiska investeringar som ger bolaget nya möjligheter att växa. Hon har redan visat förmåga på att vara en innovativ ledare, men känner sig lika hemma vid svetsen på verkstadsgolvet.

 

Amra Salihovic
Fotograf Patrik Svedberg

Amra Salihovic

Chef Hållbar utveckling, Gislaveds kommun
Född 1985

Amra har skapat tydliga stukturer för Gislaveds kommuns arbete inom hållbar utveckling och har med sitt stora engagemang flyttat frågorna högre på kommunens agenda. Hon leder med tydliga värderingar och brinner för att skapa attraktionskraft till demokratibranschen.

 

Lovisa Sjöbring
Fotograf Patrik Svedberg

Lovisa Sjöbring

Head of Swedish department, Internationella engelska skolan
Född 1993

Lovisa har lyft sin avdelning till en ny nivå och hittat framgångsfaktorer och tankesätt som andas framtid. Hon har vid 25 års ålder tre akademiska examina och blev som 18-åring den yngsta politikern invald i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden i Jönköpings kommun.

 

Carolina Axelsson
Fotograf Patrik Svedberg

Carolina Axelsson

Projektledare, Elmia
Född 1994

Carolina har med stor målmedvetenhet genomfört Elmia Scandinavian Horse Show med eget budgetansvar. Men utan att ha direktrapporterande personal har hennes ledarförmågor satts på prov. Genom att visa stort engagemang och ha en stor portion energi får hon både uppdragsgivare, personal och utställare att jobba ihop mot samma mål.

 

Fanny Lindstrand
Fotograf Patrik Svedberg

Fanny Lindstrand

Platschef, Max marketing gruppen
Född 1993

Fanny har tagit Jönköpingskontoret till nya höjder genom att minska personalomsättning, visa stabila vinster månad efter månad och blivit utsedd till bästa koncernbolag av sju. Som platschef ansvarar hon för ca 100 medarbetare, de flesta ungdomar som kommit till sin första arbetsplats.

 

Julia Vikman

Julia Vikman

Stf HR-chef, Gislaveds kommun
Född 1984

Julia har skapat Gislaveds kommuns ledarskapsakademi som både utvecklar framtidens ledare och tar tillvara de erfarna ledarnas kompetens. En tydlig mission är att krossa fördomarna om offentlig sektor och hon har med ledorden tillit och förtroende skapat en röd tråd i sitt ledarskap.

 

Kristina Gernes
Fotograf Patrik Svedberg

Kristina Gernes

Chef bibliotek och allmänkultur, Gnosjö kommun
Född 1986

Kristina har lyckats vända en anonym och traditionell verksamhet till att bli en utvecklingsdriven och högst relevant verksamhet som syns i media. Med en drivkraft och övertygelse om att vi kan förändra vår omvärld och att kultur är det kitt som håller ihop samhället, engagerar Kristina alla omkring sig.

 

Pernilla Wetter
Fotograf Patrik Svedberg

Pernilla Wetter

Consultant manager, Combitech
Född 1983

Pernilla har byggt ett brett kontaktnät vilket bidragit till nya uppdrag, nyrekryteringar av talanger och samarbeten med underkonsulter. Hon hanterar många roller på ett professionellt sätt där hon är konsultenhetschef, säljare och konsult inom mekanik. Därtill sitter hon med i ledningsgruppen för maskinteknik på Jönköping University.

 

Melinda Gustavsson
Fotograf Patrik Svedberg

 

Melinda Gustavsson

Vd och delägare, Städarna i Jönköping
Född 1998

Melinda blev handplockad direkt från gymnasiet för att starta upp och driva Städarna i Jönköping som vd. Hon hade framgångsrikt startat ett UF-företag och deltagit i SM i entreprenörskap när bolaget fick upp ögonen för henne. Hon har dessutom hunnit förvärva och införliva ett bolag och visat tydliga resultat i förbättrad lönsamhet och arbetsmiljö.

 

Rifa Gazrawi
Fotograf Patrik Svedberg

Rifa Gazrawi

Enhetschef äldreomsorgen, Jönköpings kommun
Född 1986

Rifa har arbetat systematiskt för att vända både ekonomi samt utmaningar inom arbetsmiljö och kvalitet på sin enhet. Hon brinner för verksamhetsutveckling och förbättringsarbete och har bidragit med flera rutiner och processer som underlättat arbetet och sänkt sjukfrånvaron radikalt.

 

Amanda Johansson
Fotograf Patrik Svedberg

Amanda Johansson

Inköpschef, Hordagruppen
Född 1993

Amanda fick jobb som inköpschef innan hon avslutat studierna och hon har förvaltat den möjligheten till att bli en nyckelperson i företaget. Hon brinner för att förbättra processer och logistikflöden och har ett engagemang som inspirerar andra i sin omgivning.

 

Johanna Wendel
Fotograf Patrik Svedberg

Johanna Wendel

Verkstadschef, Husqvarna
Född 1986

Johanna har snabbt gjort avtryck i produktionen på Husqvarna och har visat resultat genom att skapa ett effektivt team. Hon har också varit med om att bygga upp en ny produktionsenhet i Holland från grunden där hon levererat lösningar på struktur-, kultur- och kommunikationsfrågor .

 

Louise Lo Larsson
Fotograf Patrik Svedberg

Louise ”Lo” Larsson

Projektledare, Consid
Född 1991

Lo har framgångsrikt var med och byggt upp kundklubb, e-handel och webbplatser för stora, nationella företag. Hon är en ledare som sprider glädje och energi omkring sig, både på jobbet och som ledare på Friskis, och som alltid bryr sig om människan bakom resultaten.

 

Hanna Linell
Fotograf Patrik Svederg

Hanna Linell

Kommunikationsansvarig, Värnamo näringsliv
Född 1983

Hanna har tagit sig an stora projekt för att locka både nya invånare och företag till Värnamo och stöttar även andra i organisationen i kommunikationsfrågor. Hon har tidigare jobbat med lean production och som butikschef, men oavsett bransch leder hon med prestigelöshet och lyhördhet i fokus.

 

Azema Sehovic
Fotograf Patrik Svedberg

Azema Sehovic

Apotekschef, Kronans apotek Gislaved
Född 1986

Azema har i en hårt konkurrensutsatt bransch byggt ett starkt team som levererar resultat varje dag. Efter att ha kommit till Sverige 2015 har hon gjort raketkarriär och snabbt blivit en uppskattad ledare. Hon har visat att man med ett enormt engagemang, vilja och uthållighet kan komma långt.

 

Elin Carholt
Fotograf Patrik Svedberg

Elin Carlholt

Chef Kompetensförsörjningsenheten, Region Jönköpings län
Född 1983

Elin har fått i uppdrag att starta upp en ny enhet för rekrytering och kompetensförsörjning som servar länets tre akutsjukhus och 400 chefer med rätt kompetens. Genom att bygga en utvecklingskultur och alltid sätta teamet först har hon snabbt blivit en mycket uppskattad chef.

 

Rebecka Hoxha Frohm
Fotograf Patrik Svedberg

Rebecka Hoxha Frohm

Projektledare, Coompanion
Född 1988

Rebecka brinner för mångfald och integration och har fått många kvinnor som står långt från arbetsmarknaden i arbete. Hon kombinerar kreativitet, entreprenörskap och strategiskt tänk i sitt arbete som projektledare och hon har tidigare både jobbat på UD och FN i Kosovo.

 

Sophia Vilhelmsson
Fotograf Patrik Svedberg

Sophia Vilhelmsson

Vd och ägare, Tellus A
Född 1995

Sophia är entreprenören som vill förändra människors beteenden och sätta miljö och klimat högre upp på agendan. Hon brinner för ”zero waste”, noll avfall, och vinner över andra genom positiv förstärkning och utan pekpinnar.

 

Helén Truong
Fotograf Patrik Svedberg

Helén Truong

Group manager, Husqvarna
Född 1990

Helén har de senaste åren utvecklat sin verksamhet med en kristallklar insikt om att kultur och beteende är det som gör skillnad. Hon har ett stort driv att kontinuerligt utveckla verksamheten vidare samtidigt som hon lyckats utveckla sin grupp till ett sammansvetsat och efterfrågat team.

 

Kristina Lasan
Fotograf Patrik Svedberg

Kristina Lasan

Vd och ägare, Yogabeat
Född 1990

Kristina har drivit upp Jönköpings största yogastudio med missionen att yoga är för alla. Hon har, trots sin unga ålder, en stark entreprenörsanda och en mogen ledarstil. Efter en expansion omsatte studion lika mycket på en månad som tidigare under ett halvår och idag finns sju anställda.

 

Amanda Sjögren
Fotograf Patrik Svedberg

Amanda Sjögren

Vice vd, Ditt café/Stigs
Född 1996

Amanda har fyra år efter studentexamen arbetat sig fram till en plats som vice VD på Sveriges största privatägda café. Hon har visat att man med höga ambitioner, stor medmänsklighet och lyhördhet redan i unga år kan bli en skicklig ledare.

 

Hanna Berglund
Fotograf Patrik Svedberg

Hanna Berglund

Department manager, IKEA
Född 1988

Hannas har både en känsla för affären och för att utveckla människor, på dryga året har hon lyckats bygga ett starkt team och får fina resultat i medarbetarundersökningar. Hon är en närvarande ledare samtidigt som affär och resultat utvecklas i en hållbar riktning.