Fotograf Anna Jansson

Under en prisceremoni på VY Skybar i Jönköping korades vinnaren av högsta pris i utmärkelsen Årets unga ledande kvinna. Helén Truong, group manager på Husqvarna, vann högsta pris!

– I år har vi haft rekordmånga nominerade, hela 150 stycken, och det har både varit ett svårt jobb att välja ut de 22 på listan – men framför allt att utse högsta vinnare, säger Charlotte Järeby Hellman som är vice VD på Poolia och ordförande i juryn. Vi har dels tittat mycket på om personen kan uppvisa tydliga resultat av sitt ledarskap men även att hon är en god förebild som kan inspirera andra. Vi i juryn tror att Helén är en ledarförebild som genom ett ödmjukt förhållningsätt och att hon bland annat pratar mandarin och kantonesiska har världen för sina fötter.

Helén vinner en inspirationsresa som planeras i samråd med projektledningen och ett årskort på Friskis & Svettis. Det har också tidigare meddelats att hon får möjligheten att vara vd-trainee på Elmia under våren.

Juryns motivering:

För ett ledarskap som av andra beskrivs som modigt, målinriktat och ambitiöst där hon har utmanat befintliga arbetssätt, hittat nya lösningar och lyft sina medarbetare. Vinnaren vill gå hela vägen till toppskicket i näringslivet – och vi tror att hon har både envishet, driv och ledaregenskaper för att ta sig dit.

Årets unga ledande kvinna 2018 har gjort en av de tuffaste resor som en ledare kan göra, att gå från att vara en i teamet till att vara dess ledare. Hon har utvecklat sin verksamhet med en kristallklar insikt om att kultur och beteende är det som gör skillnad. Hon har ett stort driv att kontinuerligt utveckla verksamheten vidare samtidigt som hon lyckats utveckla sin grupp till ett sammansvetsat och efterfrågat team.

Här kan du läsa mer om Helén