Under en prisceremoni på Science Park Towers i Jönköping den 6 mars 2024 utsågs för första gången vinnaren av utmärkelsen Årets unga ägande kvinna. Jonna Gustafsson, grundare och ägare av bolaget Essnce, kammade hem utmärkelsen och kan titulera sig Årets unga ägande kvinna 2023. Stort grattis Jonna!

Jonna, som är född 1993, har med imponerade entreprenörsanda lyckats bygga upp och framgångsrikt driva bolaget Essnce – ett e-handelsföretag inom beautybranschen med fokus på parfymer. Genom skarpa marknadsstrategier har hon, på kort tid, lyckats tilltala en stor målgrupp via digital marknadsföring, vilket lett till ökad tillväxt och omsättning. Med sitt driv och sin starka vilja att förändra en bransch som på ägarsidan domineras av män har Jonna åstadkommit imponerande resultat och är en stor förebild i sitt sätt att äga och driva bolaget framåt.

Förutom den stora äran vinner Jonna individanpassad ledarträning via vår partner Orientor. Hon vinner dessutom ett årskort på Friskis, också partner till Årets unga ledande kvinna.

Bild: Day Fotografi

Juryns motivering

Genom sitt nytänkande har hon framgångsrikt utvecklat och förvaltat en verksamhet som inte bara speglar hennes passion utan också visar på en imponerande strategisk insikt. De många nomineringarna från olika håll understryker kraften av hennes entreprenörskap och företagsamhet. Hennes tydliga strategi och förmåga att förutse och hantera tillväxt visar på en imponerande affärsförståelse.

Det mod hon uppvisat genom att lämna en etablerad anställning och satsa på sitt eget företagande är beundransvärt. Hennes förmåga att identifiera och nyttja sina egna styrkor har skapat en grund för framgång och självförtroende. Det visar dessutom på en stor potential att generera arbetstillfällen och bidra till ekonomisk tillväxt. Hon är utöver detta en skicklig marknadsförare och har skapat ett välkänt varumärke som når över alla åldrar.

Den här entreprenörens imponerande prestationer under det senaste året gör det till ett enkelt val att tilldela henne titeln. Årets unga ägande kvinna är Jonna Gustafsson!

Jury

  • Gustav Österström, Science Park
  • Cecilia Nilsson, Handelskammaren Jönköpings län
  • Jenny Lundell, Region Jönköpings län
  • Patrik Lindahl, Orientor
  • Madelene San Roman, Yellon
  • Jennie Eklund, Wesslau Söderqvist Advokatbyrå
  • Magnus Olsson, Länsförsäkringar Jönköping

Här kan du läsa mer om Jonna