Jämställdhet – en affärsstrategisk fråga

Detta är ett samarbete med Länsstyrelsen Jönköpings län, partner till Årets unga ledande kvinna.

Allbright är en partipolitiskt obunden och icke-vinstdrivande stiftelse som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. Genom Årets unga ledande kvinna bjuds du in till en lunchföreläsning 30 november där du dessutom kan mingla och nätverka med initiativets samarbetspartners samt de kvinnor som tidigare varit med på listan.

Allbright kartlägger kontinuerligt näringslivets ledningsgrupper och styrelser för att belysa frågan om representation. Under lunchföreläsningen kommer du få ta del av rapporter och forskning som tydliggör vinsterna med att arbeta målmedvetet med jämställdhet och mångfald för att inspirera åhörare till att själva driva förändringen och skapa mer inkluderande arbetsplatser.

Innehåll:

  • Vilka affärsmässiga fördelar finns med att arbeta meritokratiskt?
  • Hur korrelerar mångfald och lönsamhet i bolag?
  • Vilka är de vanligaste hindren för jämställdhet, och hur tar vi oss runt dem?
  • Hur kan vi som individer, team och ledare driva förändring?
  • Så skapar du en mer inkluderande företagskultur!

Om föreläsaren Tove Dahlgren
Tove Dahlgren är utbildad statsvetare med inriktning på internationell politik och genusvetenskap vid Södertörns Högskola i Stockholm. Tove har gedigen erfarenhet av jämställdhetsarbete i den ideella sektorn bland annat som ordförande för UN Women lokalförening Stockholm. Tidigare har hon engagerat sig i organisationer som Rädda Barnen och Individuell Människohjälp. Tove är tränad i presentationsteknik hos Ledarstudion. Tove har vid flera tillfällen medverkat som expert och debattör i nationell media.

NÄR?

Tisdag den 30 november kl. 12.00-13.30.

VAR?

På Elmia Golfcenter samt online.
OBS! Endast platser kvar till föreläsningen online.
Partnerföretag till Årets unga ledande kvinna är garanterade en plats per företag/organisation till föreläsningen på Elmia Golfcenter (obegränsat antal till den digitala föreläsningen).