Eva Skogeryd skickar en hälsning från Malaga


Högsta vinnaren av Årets unga ledande kvinna 2016, Eva Skogeryd, har i april varit i Malaga på inspirationsresa. Det var ett av de priser hon fick och syftet var att lyftas och inspireras i sitt ledarskap på en annan plats än hemma i vardagen. Som en av de högsta cheferna på IKEA Torsvik och småbarnsmamma är vardagen full, men resan har givit henne möjlighet att hitta sitt fokus och verktyg för att bli en ännu bättre ledare. Här är hennes rapport.

När jag vann en inspirationsresa så funderade jag länge på vad jag skulle välja för resa. Skulle jag välja seminarium i pulserande New York? Skulle jag välja spännande företagsbesök i någon intressant stad? Vad skulle jag göra? Vad behöver jag och vad är inspiration för mig?

Jag valde till slut en inspirationsresa till Malaga med fokus på mindfulness samt stärkande och återuppbyggande yoga. 

När jag pratar om ledarskap så brukar jag påtala att man måste kunna leda sig själv innan man kan leda andra. Det är svårt att kunna leda och fokusera på andra om man inte mår bra eller kan leda sig själv. Som småbarnsmamma och som ledare är tiden knapp för mig själv och jag kände att mitt behov just nu är att tanka energi, få inspiration, återhämtning och verktyg att ta tillbaka in i vardagen. 

Jag tillbringade fyra dagar på ett yogaresort i bergen utanför Malaga. Dagarna bestod av två långa yogapass. Det första yogapasset gjordes innan frukost och fokus var på stärkande yoga, ett fantastiskt sätt att starat dagen på. Att få avsluta dagen med mindfulness och återuppbyggande yoga gjorde mig avslappnad ut i fingersptsarna och jag somnade som en stock på kvällen.

Måltiderna bestod av hemlagad, vegetarisk, ekologisk mat som lagades med ett stort hjärta. Retreatet låg mitt i vacka böljade berg där avocadoträd samsades med mango, olivträd och citrusfruker och detta präglade den mat vi fick. Dessutom var det jordbubbssäsong! 

Fritiden mellan yogapasen och måltiderna spenderades med vandring i bergen och besök i kringliggande pärlor Nerja och Frigiliana. Ett fantastisk vackert landskap och pittoreska byar.  

Jag vill tacka för att jag fick denna fantastiska möjlighet och få denna upplevelse, som jag annars inte hade fått! Mitt mål blev uppfylld, jag kom tillbaka med energi, inspiration och verktyg att ta med mig in i vardagen.

Hälsningar Eva