Friskis ger ett årskort till högsta vinnaren i Årets unga ledande kvinna

Högsta vinsten i år ger utmaning både för kropp och knopp. Förutom en inspirationsresa och en styrelseutbildning vinner hon också ett årskort och tre tillfällen med en personlig tränare på Friskis. Johan Thor är verksamhetschef och brinner för att föreningen också ska göra skillnad i samhället. 

Varför stöttar Friskis Årets unga ledande kvinna?

Friskis Jönköping är ett gym i toppklass, men vi vill faktiskt vara lite mer än så. Vi har hela 15 000 medlemmar och vi vill ta plats i samhället och visa vår åsikt i viktiga frågor, såsom hållbarhet och jämställdhet. Årets unga ledande kvinna är mycket viktigt i processen att få jämställdhet i ledande positioner och den betonar dessutom ungdomligheten och samtiden, något som vi gillar.

På vilket sätt hör träning och ledarskap ihop?

För att orka vara en bra ledare måste man blanda in en dos träning i livet. Annars orkar en inte. En lagom dos träning gör att du får ett mer balanserat och lugnt sinne och dessutom en kropp som orkar mer.

Hur arbetar Friskis med jämställdhet i organisationen?

Vi vill inte behöva tänka för mycket på att vi jobbar med jämställdhet. 56% av alla medlemmar är kvinnor och ca 75% av alla funktionärer är kvinnor. Vi har att göra med människor helt enkelt.

Årets lista publiceras 1 februari!