John Bauer Hotel vill lyfta fram fler ledarförebilder

Anna-Carin Fingal

Anna-Carin Fingal och hennes syster Katarina Fingal äger och driver gemensamt John Bauer Hotel som deras mamma Runa Fingal startade för cirka 30 år sedan. John Bauer Hotel är en av flera partners i satsningen Årets unga ledande kvinna. Initiativtagare till satsningen är Jönköpings Fältrittklubb som tillsammans med landets många ridklubbar varje år fostrar mängder av ledare som är kvinnor.

Varför ställer sig John Bauer Hotel bakom Årets unga ledande kvinna?

Det är kul att uppmuntra ungt ledarskap och eftersom både jag och min syster som äger och driver hotellet mer eller mindre är uppvuxna i stallet är det extra roligt med den infallsvinkeln.

Har ni själva kvinnor i ledande befattningar?

Faktum är att vi på hotellsidan endast har kvinnor i ledande befattningar. I restaurangen är det tvärtom flest män. Så det jämnar ut sig lite där!

Vad hoppas ni att satsningen leder till?

Att uppmuntra unga kvinnor att fortsätta ta för sig.

Vad anser du är viktiga egenskaper hos en ledare?

Att kunna vara ödmjuk och inkännande men samtidigt vara väldigt tydlig och bestämd om situationen kräver det. Precis som med hästar!

Nominera

Nominera en ledare i Jönköpings län som förtjänar att lyftas fram!

Mer om priset

Blir du nyfiken på kopplingen mellan hästar och ledarskap? Studier visar att stallet är en fantastiskt bra grogrund för framtida ledare där du tränas i att vara tydlig, lugn, att samarbeta och att ta stort ansvar redan i unga åldrar. Läs mer här!