Nu startar vi en ledarskapsutbildning för unga!

Ungdomarna från Ridsportalliansens med Lisen Bratt Fredricson, en av Sveriges främsta ridsportprofiler.

Det överskott som Årets unga ledande kvinna genererar går i år direkt till att genomföra en ledarskapsutbildning för 20 lovande ungdomar, utvalda av ridklubbarna som driver projektet. Syftet är att ge dem inspiration, kunskap och verktyg för att i framtiden ta sig till ledande positioner och förändra den skevhet vi ser i könsfördelningen av länets ledare.

Till den första träffen bjöds även partners, jury och kvinnor från listan in. Det blev en inspirerande kväll där Charlotte Sundåker, född i Jönköping, fd VD på den digitala skolan Hyper Island och numera egen företagare, pratade sin syn på ledarskap och att leda utifrån den person du är. Även förra årets vinnare av Årets unga ledande kvinna, Eva Skogeryd, var på plats och intervjuades om sin utveckling från 26-årig HR-chef till att idag vara en av de högsta cheferna på IKEA Torsvik.

Som en överraskning till ungdomarna i ledarskapsprogrammet fick de träffa Lisen Bratt Fredricson, en av våra mest meriterade hoppryttare och entreprenören bakom Elmia Scandinavian Horse Show.

De återstående träffarna kommer fokusera på ledarskapsteori, att sätta målbilder, att vara entreprenör och att identifiera och bemöta härskartekniker. Utbildningen går i mål samtidigt som priset till Årets unga ledande kvinna delas ut 1 mars.

Charlotte Sundåker, föreläsare inom ledarskap och digitalisering.
Eva Skogeryd, Årets unga ledande kvinna 2016 och DC-chef på IKEA Torsvik.
Ett 80-tal personer fanns med på kickoffen, partners, jury, kvinnor på listan och ungdomarna från ledarskapsprogrammet.
Kvällens moderator och tillika projektledare för Årets unga ledande kvinna, Ida Rydh.