Jonna Gustafsson är Årets unga ägande kvinna 2023

Under en prisceremoni på Science Park Towers i Jönköping den 6 mars 2024 utsågs för första gången vinnaren av utmärkelsen Årets unga ägande kvinna. Jonna Gustafsson, grundare och ägare av bolaget Essnce, kammade hem utmärkelsen och kan titulera sig Årets unga ägande kvinna 2023. Stort grattis Jonna!

Jonna, som är född 1993, har med imponerade entreprenörsanda lyckats bygga upp och framgångsrikt driva bolaget Essnce – ett e-handelsföretag inom beautybranschen med fokus på parfymer. Genom skarpa marknadsstrategier har hon, på kort tid, lyckats tilltala en stor målgrupp via digital marknadsföring, vilket lett till ökad tillväxt och omsättning. Med sitt driv och sin starka vilja att förändra en bransch som på ägarsidan domineras av män har Jonna åstadkommit imponerande resultat och är en stor förebild i sitt sätt att äga och driva bolaget framåt.

Förutom den stora äran vinner Jonna individanpassad ledarträning via vår partner Orientor. Hon vinner dessutom ett årskort på Friskis, också partner till Årets unga ledande kvinna.

Bild: Day Fotografi

Juryns motivering

Genom sitt nytänkande har hon framgångsrikt utvecklat och förvaltat en verksamhet som inte bara speglar hennes passion utan också visar på en imponerande strategisk insikt. De många nomineringarna från olika håll understryker kraften av hennes entreprenörskap och företagsamhet. Hennes tydliga strategi och förmåga att förutse och hantera tillväxt visar på en imponerande affärsförståelse.

Det mod hon uppvisat genom att lämna en etablerad anställning och satsa på sitt eget företagande är beundransvärt. Hennes förmåga att identifiera och nyttja sina egna styrkor har skapat en grund för framgång och självförtroende. Det visar dessutom på en stor potential att generera arbetstillfällen och bidra till ekonomisk tillväxt. Hon är utöver detta en skicklig marknadsförare och har skapat ett välkänt varumärke som når över alla åldrar.

Den här entreprenörens imponerande prestationer under det senaste året gör det till ett enkelt val att tilldela henne titeln. Årets unga ägande kvinna är Jonna Gustafsson!

Jury

 • Gustav Österström, Science Park
 • Cecilia Nilsson, Handelskammaren Jönköpings län
 • Jenny Lundell, Region Jönköpings län
 • Patrik Lindahl, Orientor
 • Madelene San Roman, Yellon
 • Jennie Eklund, Wesslau Söderqvist Advokatbyrå
 • Magnus Olsson, Länsförsäkringar Jönköping

Här kan du läsa mer om Jonna

 

Maja Karlsson är Årets unga ledande kvinna 2023

Under en prisceremoni på Science Park Towers i Jönköping den 6 mars 2024 utsågs vinnaren av utmärkelsen Årets unga ledande kvinna. Av 172 nominerade var det till slut Maja Karlsson, kommunpolis på Polismyndigheten, som kammade hem utmärkelsen och kan titulera sig Årets unga ledande kvinna 2023. Stort grattis Maja!

Maja, som är född 1990, har i sin roll som kommunpolis det viktiga uppdraget att stärka samverkan mellan polis och andra samhällsaktörer. Hon möter systematiskt och målinriktat utmaningarna inom det brottsförebyggande arbetet och arbetar engagerat för att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Med stort fokus på samverkan och relationsbyggande har Maja framgångsrikt ökat Polisens förtroende hos olika målgrupper.

Förutom den stora äran vinner Maja ledarskapscoachning för sig själv och sin arbetsgrupp från vår partner Combitech. Hon vinner dessutom ett årskort på Friskis, också partner till Årets unga ledande kvinna.

Bild: Day fotografi

Juryns motivering

Den här ledaren har med inspirerande ledarskapsförmågor och insatser lett sitt team med framgång. Det är inte bara hennes professionella prestationer som imponerar, utan även hennes personliga egenskaper och engagemang. Genom sin ledarstil har hon byggt upp ett djupt förtroende och skapat en atmosfär där människor trivs och vill utvecklas. Hon är en sann förebild genom sitt sätt att lyfta de personer som hon har i sin omgivning och att bygga starka, gränsöverskridande nätverk.

I en tid av förändring har den här ledaren visat prov på sin förmåga att hitta nya vägar och överträffa förväntningarna inom sin organisation. Hon sprider ljus och inspiration och vågar samtidigt visa sig sårbar. Hon tar sig an olika utmaningar med en imponerande viljestyrka. Med sitt ödmjuka och inspirerande ledarskap har den här omtyckta ledaren inte bara gjort en betydande skillnad i sitt arbete, utan även i många människors liv. Genom sina enastående insatser och mod inspirerar hon sin omgivning och är en sann förebild för framtidens ledarskap.

Årets unga ledande kvinna är Maja Karlsson!

Jury

 • Linnea Broman, Poolia Jönköping
 • Anders Jonzon, Jönköping University
 • Linda Svensson, Jönköpings Energi
 • Niklas Hedlund, Combitech
 • Emil Karlsson, Ikea
 • Catharina Jönsson, Saab
 • Patricia Svensson, Jönköpings-Posten
 • Eleonor Svenningsson, Fagerhult
 • Reine Johansson, HSB Göta
 • Joakim Gustavsson, Knowit
 • Brittis Benzler, Länsstyrelsen Jönköping

Här kan du läsa mer om Maja

 

Karolina Malmlöv är Årets blivande styrelsetalang 2023

Under en prisceremoni på Science Park Towers i Jönköping den 6 mars 2024 utsågs Årets blivande styrelsetalang 2023. Det var Karolina Malmlöv, COO på Paprtect, som kammade hem utmärkelsen och kan titulera sig Årets blivande styrelsetalang 2023. Stort grattis Karolina!

Karolina, som är född 1991, har i sin roll som COO på Paprtect, framgångsrikt navigerat genom utmaningar och internationell expansion. Paprtect, som utvecklat en hygienartikel för offentliga pekskärmar, är ett nytt innovativt bolag som vuxit under Karolinas ledning. Hennes passion för ständig förbättring och att ta sig an nya marknader gör henne till en förebild och inspirationskälla för framtidens ledarskap.

Förutom den stora äran vinner Karolina en plats på utbildningen Rätt Fokus i styrelsearbetet, en två-dagars certifierad styrelseutbildning samt ett års medlemskap i Styrelseakademien. Hon bereds även plats som adjungerad styrelseledamot i ett av Entreprenörinvests intressebolag under ett års tid, med start enligt överenskommelse. Samt ett årskort på Friskis.

Bild: Day Fotografi

Juryns motivering

Genom att grunda och driva egna bolag, har hon visat en enastående förmåga att identifiera och lösa marknadsbehov med kreativa lösningar för att förhindra ett utbrett problem med stölder inom en av Sveriges största ungdomsidrotter. Hennes arbete har erkänts med prestigefyllda priser, som ett bevis på hennes förmåga att skapa värde och innovation. Dessutom har personens påföljande karriär ytterligare demonstrerat en bredd av kompetens, från affärsutveckling till marknadsföringsstrategier, och framför allt hennes engagemang för hållbarhet och etik inom affärsvärlden.

Via hennes förmåga att skapa starka team och främja en kultur av inkludering och tillväxt exemplifieras den moderna styrelsetalangen; drivet av innovation, ledarskap och ett oöverträffat engagemang för affärsutveckling och hållbarhet.

Årets blivande styrelsetalang är Karolina Malmlöv!

Jury

 • Henrik Laurelii, North Castle
 • Hanna Aspklint, StyrelseAkademien Jönköping
 • Helena Nordström, Placebrander och initiativtagare till Årets unga ledande kvinna
 • Isabela Lucas, Årets unga styrelsetalang 2022
 • Maria Nilisse Claesson, Jurysamordnare, StyrelseAkademien Jönköping

Här kan du läsa mer om Karolina

 

De är 2023 års ledarförebilder

För nionde året i rad utses Årets unga ledande kvinna. Av 172 nominerade har 20 nya ledarförebilder tagit plats på listan. De är födda mellan 1988 och 1998 och representerar organisationer, myndigheter och privat sektor, storbolag och egenföretagare. Stort grattis säger vi till årets ledarförebilder!

Veronica Suneson, CFO, YLAB Larssons Bygg AB, Koncernansvarig CFO, Solidum Group AB och styrelseledamot för LBM Invest AB

Veronica Suneson 
CFO, YLAB Larssons Bygg AB, Koncernansvarig CFO, Solidum Group AB och styrelseledamot för LBM Invest AB.  
Född: 1990 
Kommun: Jönköping 

Med engagemang och stort driv har Veronica utvecklat ekonomifunktionen i ett snabbt växande bolag och varit en nyckelspelare i bolagets framgångsrika tillväxtresa. Med sin erfarenhet har hon skickligt utvecklat ekonomiavdelningen i koncernens bolag inom byggproduktion och entreprenad.  

Hon är en ödmjuk ledare som ser och lyfter sina medarbetare, och Veronica har med stort engagemang bidragit till en stark och sammansvetsad företagskultur. Hon är idag styrelseledamot i över 20 aktiva bolag där hon med sin nyfikenhet och sitt driv bidrar med nya perspektiv som lett till imponerande resultat. 

Foto: Day Fotografi

Stephanie Bedin, VD, Easysteps

Stephanie Bedin 
VD, Easysteps 
Född: 1997 
Kommun: Värnamo 

Stephanie är en nyfiken ledare som inspirerar med sitt sätt att driva företag. Med en stark drivkraft och kreativitet driver Stephanie framgångsrikt bolaget EasySteps — en helhetspartner inom hållbarhetsarbete för små och medelstora företag. Hon har genom sin passion för hållbarhet och entreprenörskap på kort tid lyckats utveckla plattformen EasyStepsGo — ett heltäckande systemstöd till företagen för att effektivt arbeta med och planera hållbarhetssatsningar.  

Stephanies vision är att skapa en positiv påverkan på företag och samhällsutveckling. Genom att främja cirkulär ekonomi och socialt och miljömässigt hållbara affärsmodeller är hon en ledarförebild som inspirerar andra till att våga satsa och följa sina egna drömmar och mål. 

Foto: Day Fotografi

Šeila Mujić, chef Kalmars län, Jönköpings län, Kronobergs län, Rädda Barnen

Šeila Mujić  
Chef Kalmars län, Jönköpings län, Kronobergs län, Rädda Barnen  
Född: 1992 
Kommun: Jönköping 

Šeila har framgångsrikt hanterat utmaningar inom Rädda Barnen och samtidigt behållit fokus på medarbetarnas trivsel, sina olika målgrupper och organisationens framgång. Hon är skicklig på att navigera genom förändring och motiverar sin personal att vara involverade för att utvecklas både personligt och professionellt. 

Genom kreativa metoder har Šeila skapat en arbetsmiljö som präglas av ömsesidig respekt och förståelse. Hennes raka och ödmjuka ledarstil, personlighet och kunskap inom området gör henne till en förebild för alla anställda. 

Foto: Day Fotografi

Sara Skoglund, koncernansvarig marknadschef, Prototal Industries

Sara Skoglund  
Koncernansvarig marknadschef, Prototal Industries  
Född: 1995  
Kommun: Jönköping  

Sedan Sara startade sin resa på Prototal Industries har hon, i en mansdominerad bransch, tagit stora kliv både vad gäller sin egen karriär men även tagit företagets marknadsföring till nya höjder. Hon är en ambitiös ledare som alltid gör det lilla extra för sina kollegor och som sprider glädje runt omkring sig.   

Med stort driv och nyfikenhet har hon framgångsrikt navigerat genom företagets internationella expansion. Genom att implementera en rad förändringar och förbättringar inom bolagets marknadsföring har hon på kort tid lyckats uppnå imponerande resultat. Med sin positiva och prestigelösa framåtanda är hon en omtyckt ledare. Sara är en inspirerande ledarförebild som alltid strävar efter att ha ett medmänskligt perspektiv i allt hon gör. 

Foto: Day Fotografi

Sanna Johansson, Laboratory Manager, Fagerhult

Sanna Johansson 
Laboratory Manager, Fagerhult 
Född: 1990 
Kommun: Habo     

Sanna är en erfaren ledare med över tio år i olika roller på Fagerhult. Hon började som ingenjör och har under det senaste året utvecklat och tydligt visat sina ledaregenskaper i rollen som laboratoriechef för Fagerhult Product Lab. Sanna har en roll som är starkt teknikcentrerad, där hon även har funnit en naturlig plats för medarbetarnas utveckling, engagemang och välmående.  

Inom ramen för Fagerhults medarbetarundersökning där eNPS är ett mätetal har Sanna har genom sitt ledarskap på kort tid gjort en stor förflyttning med nästan 50 enheter. Hon har också framgångsrikt lett labbet genom en positiv revision med Intertek. Med införandet av visuell planering och en innovativ mötesstruktur som ökat medarbetarnas delaktighet, har Sanna skapat en stark gemenskap och ökat lärande. 

Foto: Day Fotografi

Saga Gustafsson Miljak, hållbarhetschef, Vinning

Saga Gustafsson Miljak 
Hållbarhetschef, Vinning 
Född: 1998 
Kommun: Jönköping     

Saga har i sin roll som hållbarhetschef inom Vinning-koncernen gjort imponerande insatser i en mansdominerad bransch. Hon har framgångsrikt omformat koncernen till en föregångare inom hållbarhet och innovation. Genom att införa ett nytt ledningssystem har hon framgångsrikt ISO-certifierat hela koncernen enligt standarderna 9001, 14001 och 45001.  

Saga har även etablerat en ny hållbarhetsstrategi för koncernen som även stöttar kunder och samarbetspartner att bli mer hållbara. Förutom hållbarhetsarbetet har hon också förbättrat arbetsmiljön och trivseln för alla medarbetare. Hennes fokus på jämställdhet och arbetsmiljö har lagt en grund för en inkluderande och produktiv företagskultur. 

Foto: Day Fotografi